23 Ağustos 2018 Perşembe

Türkiye'de Siyaset Yapmak

Türkiye'de Siyaset Yapmak!


Bu haberi, bu fotoğrafıyla ilk görünce ister istemez sol başta kısa eteğiyle görünen jadını ve hangi partiden olduğunu merak ettim. Gittikçe dindarlaş(tırıl)an bir toplumda, bir dini bayramda, resmi bir bayramlaşmada, bir siyasi için, kendisi ve partisi aleyhine kullanılabilecek bir görüntü. Dinci kesimin kendilerinden olmayanlara sürekli yaptığı saldırıların başında, "Milletin dini ve manevi değerlerine karşı çıkıyorlar." söylemi gelir. Yerelde, CHP içinde tanıdığım bazı kişilerin bilgi dağarcıklarının çok sığ olmalarıba rağmen sırf başları açık olduğu ve dekolte giyinebildikleri için kendini "çağdaş" diye yorumladıkladıklarını bildiğim için bu fotoğraftaki kadının kim ve hangi partiden olduğu ilgimi çekti.

Elbette kendi adıma isteyen istediği gibi giyinebilir. O konuda kısıtlayıcı bir düşünceye sahip değilim. Binlerce yıldır dinsel, geleneksel, toplumsal kurallar insanı belirli kalıplar içinde yaşamaya zorlamıştır. Gerçek anlamda ilk kez 20. yy'da meyvelerini vermeye başlayan insanın özgürleşne süreci, genellikle çoğunluk tarafından "aykırı" bulunan insanların cesur davranışları sayesinde gerçekleşmiştir.

Size ters geliyorsa siz de kafanızı çevirin. Her işi kendi keyiflerince yorumlayan dinci hokkabazlara, duayenleri ve aynı zamanda Türkiye'de siyasi yozlaşmanın baş temsilcisi Turgut Özal'ın başlattığı özel televizyonlarda erotik ve hatta pornografik içerikli filmler yayınlanması gündemi meşgul ederken söylediği gibi "siz de başka kanal seyredin canım."